pijn, te veel buikvet en vermoeidheid na zwangerschappen

Je kan je, als je dat wilt, via dit forum aan de anderen voorstellen. Vertel iets over je zelf, bijvoorbeeld wat je allemaal al gedaan hebt om af te vallen en wat dat heeft opgeleverd.
hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

pijn, te veel buikvet en vermoeidheid na zwangerschappen

Berichtdoor hildegard » Di Mar 11, 2008 2:12 pm

Dag allemaal,

Uit mijn verhaal, dat ik onderstaand uit de doeken doe, maak ik zelf op dat er misschien iets met mijn schildklier of insulinehuishouding kan zijn, of iets anders hormonaals sinds mijn zwangerschappen, dat net subklinisch blijft zodat de reguliere geneeskunde er niet veel mee kan. Ik hoop dat op dit forum iemand mijn combinatie van klachten herkent.

Mijn twee zwangerschappen (zes jaar geleden en vier jaar geleden) waren letterlijk zwaar: de baby's waren beide bijna 10 pond en zelf werd ik beide keren negentig kilo zwaar. Daar was mijn lichaam niet op gebouwd omdat ik altijd een magere dame was van 1,78 lang en maat 38 (64-68 kilo). Behalve het verlies van mn grootste trots, mn figuur :x vond ik het dragen van al dat gewicht zwaar en tijdens de tweede zwangerschap kreeg ik dan ook pijnklachten die daarna niet meer overgingen. Momenteel worden die sinds een klein jaar redelijk in de hand gehouden door spiermassages en steunzolen. Ook kreeg ik in die tweede zwangerschap haaruitval, concentratieproblemen, een lage lichaamstemperatuur en vermoeidheid. Dat wordt in zo'n periode allemaal aan de zwangerschap en het slaaptekort geweten, dus de link met mn schildklier legde ik pas toen mijn oudere zus onlangs Hashimoto ontwikkeld bleek te hebben na haar bevalling (of daarvoor al?). Wel is in mn tweede zwangerschap getest of ik zwangerschapsdiabetes had en dat was volgens de test niet zo.
Door de chronische pijn (en/of door de schildklier?) ben ik twee keer depressief geworden en de tweede keer kreeg ik daarvoor Seroxat. Daardoor kwam ik helaas weer aan tot maat 42 en dat is bij mijn lengte nog acceptabel (qua BMI), maar mijn buikomvang en vetpercentage zijn echt ongezond. Sinds een half jaar ben ik gestopt met seroxat, maar het vet-overschot krijg ik niet weg, voornamelijk omdat ik van sporten meer pijnklachten krijg en omdat ik tijdens het lijnen (gezond eten en niet te veel) continu honger heb. Vroeger had ik dat ook als ik ging lijnen, maar dan hielp het sporten me van de honger af (ook na mn eerste zwangerschap lukte het me met lijnen en sporten). Nu sporten pijn oplevert geef ik het na twee kilo telkens weer even op tot de pijn zakt, en kom ik in de tussentijd weer aan. Ik ben dus zeer gemotiveerd, maar moet volgens mij iets extra's doen in de vorm van een voedingssupplement om de continue honger (terwijl ik echt genoeg eet) en de spierstijfheid na een uurtje matige inspanning te verhelpen. De vermoeidheid en de somberheid die me vier of vijf jaar parten heeft gespeeld, is wel over sinds de pijn beheersbaar is. Ik denk dat ik een gevoelige schildklier heb en een gevoelig insulinesysteem, ook al reageren ze 'subklinisch', en dat ik daar met sporten niet meer genoeg aan kan doen vanwege de pijn die dat oplevert. Misschien kunnen voedingssupplementen helpen. Of (en?) kunnen ze de spierstijfheid en gewrichtspijn, die ik nu (goddank) wel kan verhelpen door massage, op een of andere manier voorkomen (ipv genezen), zodat ik weer lekker kan gaan bewegen en (spier)kracht kan opbouwen.

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Di Mar 11, 2008 7:34 pm

Hallo Hildegard,

Welkom op dit forum. Een zeer duidelijk verhaal heb je geschreven met duidelijke aanknopingspunten waarvan de schildklierfunktie er uit springt.
Ik wil je aanraden om eerst de Barnes-test te doen:

Barnes temperatuurtest
Dr. Barnes heeft een eenvoudige lichaamstemperatuurtest ontwikkeld die moet worden uitgevoerd voordat u s’ochtends uit uw bed stapt. De test gaat als volgt:
Leg voordat u gaat slapen een thermometer klaar. Als u een kwikthermometer gebruikt sla hem dan al vast naar beneden.
Meet de volgende morgen, voordat u op staat, uw lichaamstemperatuur, 5 minuten rectaal. Beweeg zo min mogelijk, sta dus nog niet op uit bed, blijf rustig liggen.
Doe deze test op twee verschillende dagen.

Uitslag:
36,6 - 36,8 C: uw schildklier werkt goed
lager dan 36,6 C: u heeft met 85% zekerheid hypothyroïdie.

Let op:
Menstruerende vrouwen moeten de test, vanwege temperatuurschommelingen in hun maandelijkse periode, op de tweede en derde dag na het begin van hun menstruatie uitvoeren.

Misschien kunnen voedingssupplementen helpen.
Je moet eerst precies weten wat de oorzaak van je gewichtstoename is voordat je weet wat je er aan kan doen. Misschien zijn voedingssupplementen wel niet van toepassing.

Dus: eerst de oorzaak achterhalen en dan gericht de oorzaak behandelen.
Groetjes,

Cora

hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

Berichtdoor hildegard » Wo Mar 12, 2008 10:56 am

Dag Cora,

Dankjewel voor je snelle reactie. Ik ben blij dat je me met mn neus op de feiten drukt want ik zie eerlijk gezegd op tegen een levenlang medicijnen slikken en houd dus liever die diagnose op afstand. Nou wil het toeval dat ik net die Barnestest al was gaan doen en ik kom steeds op 36,5 uit. Lekker vaag weer, zo op het randje. Na m'n tweede bevalling was dat elke dag 35,9, weet ik nog. Misschien moet ik mn kraamdossier meenemen naar de huisarts om hem te overtuigen.

Heb vanmiddag een afspraak bij mn huisarts. Zelf heb ik medicijnen gestudeerd en kom ik uit een artsengezin, maar intussen geloof ik niet meer zo heilig in de reguliere geneeskunde als vroeger. Ben al zo vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Maar ik zal proberen hem te overtuigen een uitgebreide test te laten doen in plaats van het standaardtestje. Hopelijk kom ik mondeling net zo goed uit mn verhaal als schriftelijk.

Ik ben nieuw op deze site (en relatief nieuw in de complementaire geneeskunde - hoefde je tot een jaar terug niet mee aan te komen bij mij :oops: ). Ik zal van mn vorderingen verslag doen en hoop ook anderen te kunnen helpen als ik eenmaal verder ben.

Groeten, Hildegard

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Wo Mar 12, 2008 11:41 am

Hoi Hildegard,

ik zie eerlijk gezegd op tegen een levenlang medicijnen slikken
Het is nog niet gezegd dat dat nodig is :wink:
Bij mij is ongeveer 2 jaar geleden Hashimoto geconstateerd, ik ben erg blij met hoe ik me nu voel door de schildklierhormoonsuppletie en zou niet meer zonder willen.

intussen geloof ik niet meer zo heilig in de reguliere geneeskunde als vroeger
Ook de reguliere geneeskunde heeft zijn waarde, vooral wat acute aandoeningen betreft, met het behandelen van de oorzaken van chronische aandoeningen vind ik het wat minder. Het is alleen jammer dat de reguliere, complementaire en alternatieve geneeskunde elkaar zo afstoten.

Nou wil het toeval dat ik net die Barnestest al was gaan doen en ik kom steeds op 36,5 uit.
Ik neem aan dat je het op het juiste moment in je cyclus gedaan hebt.
Lekker vaag weer, zo op het randje
Nou, je zou ook kunnen zeggen dat je onder de referentiewaarde van 36,6 zit. Dus wijst dit naar een schildklierprobleem.

uitgebreide test
Probeer naast de TSH ook de T3 en T4 en anti-TPO (voor Hashimoto) te laten testen. Laat even weten wat er uit de onderzoeken bij de huisarts komt.

Succes!
Groetjes,Cora

hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

Berichtdoor hildegard » Wo Mar 12, 2008 12:00 pm

Hoi Cora,

Hee, je bent online dus. En ja, ik ben momenteel op dag 5 van mn cyclus. Heb de test de afgelopen dagen gedaan. Ik weet het, het zijn niet allemaal boeven, de heren doktoren, maar gewone mensen en die luisteren nou eenmaal slecht als ze het niet meer kunnen volgen :lol: .

Mijn man en ik zijn de afgelopen jaren slecht geholpen en door een molen van fysiotherapeuten, psychotherapeuten en zelfs een psychiater geweest, tot het punt dat we op echtscheiden stonden. Bij hem waren het de anti-cholesterolpillen (statines). Hij werd daar depressief van (het internet staat bol van de verhalen daarover, tot zelfmoord aan toe, maar de reguliere geneeskunde vindt het allemaal pseudologica fantastica) en is tot drie keer toe eigener beweging gestopt met die pillen, waardoor hij dan weer opknapte, maar dan werd zijn cholesterol weer torenhoog en begon hij maar weer braaf. Toen hij de laatste keer weigerde ze weer te nemen, kreeg hij zogenaamd een nieuw middel en toen hij daar weer (4e keer!) depressief van werd bleek het een combinatiemiddel te zijn met toch weer die statines! :evil: hoe boos wil je iemand maken.

En naar die dokter ga ik dus vanmiddag weer, die zal wel weer denken...
Enniewee, ik weet nu hoe hij in elkaar zit dus dat scheelt :lol: .

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Wo Mar 12, 2008 12:48 pm

cholesterolverlaging:

http://cholesterol-verlaging.pilliewillie.nl/

Willy doet een research project voor de Stichting Orthomoleculaire Educatie. Hij is nu bezig met atherosclerose

http://www.soe-research.nl/cardiovascul ... /index.php

hier kan je ook kijken wat de laatste ontwikkelingen zijn op dit gebied. Het onderdeel atherosclerose is nog niet af, maar je kan al duidelijk zien wat het belang in deze is op het gebied van cholesterol en wat de andere risico factoren zijn.
Groetjes,Cora

hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

Berichtdoor hildegard » Do Mar 13, 2008 11:33 am

Beste Cora,

Gisteren bloed laten afnemen, de resultaten kunnen even duren omdat ze ook de antistoffen van Hashimoto gaan onderzoeken en de huisarts-assistente wist niet hoe lang dat duurde. Verder wordt TSH, T4 en T3 bepaald.

Nu lopen er twee onderwerpen door elkaar, maar dat cholesterol van mijn man bleek gisteren ook nog niet optimaal te zijn. We houden het maar zo, vindt ook de huisarts, omdat die grenswaarden zo arbitrair zijn en zijn waarden nu in het 'grijze gebied' zitten. Blijft ie dus wel pillen slikken, maar geen statines meer. Zodra Willy een forum over cholesterol begint meld ik me aan!

Ik laat me horen als er weer nieuws is. Vandaag migraine vanwege een ietsiepietsie E621 in een stukje worst. Wat was dat een bevrijding, toen ik eenmaal wist dat het daardoor kwam, want dat E-nummer zit in steeds meer dingen dus ik was steeds vaker ziek!

Hartelijke groet, Hildegard

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Mar 13, 2008 12:17 pm

ook de antistoffen van Hashimoto gaan onderzoeken en de huisarts-assistente wist niet hoe lang dat duurde. Verder wordt TSH, T4 en T3 bepaald.
Dat is heel goed! Meestal wil een huisarts alleen de TSH laten bepalen.


Zodra Willy een forum over cholesterol begint meld ik me aan!
Dat valt hier onder:

http://cardiomyopathie-hartfalen.pilliewillie.nl/forum/
Groetjes,Cora

hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

Berichtdoor hildegard » Do Mar 13, 2008 12:33 pm

Aha, werkt dat zo. Dan is er misschien ook een forum over schildklierziekten/Hashimoto? Mijn zus (die dat heeft) is daar erg benieuwd naar!

hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

uitslagen schildkliertest

Berichtdoor hildegard » Do Apr 10, 2008 12:29 pm

Beste Cora,

Het leek me correct om even wat te laten horen omdat het zo lang duurt. Mijn test werd maar weer half uitgevoerd (waarom verbaast me dat niet?), ondanks de belofte dat ook T4, T3 en anti-TPO gemeten zouden worden. TSH en de bezinking waren goed. Ja, dankjewel. Nu moet ik dus terug om nogmaals bloed te prikken, zodat ze het opnieuw - nu goed, hopelijk - kunnen testen.

Dat zou ik vorige week doen maar ik ben nog steeds niet gegaan. Het is niet de eerste keer dat mijn agenda naar mijn zin te veel gedomineerd wordt door dit soort geneuzel in de zorg. Dat levert steeds meer tegenzin op. Maar ik ben dus nog wel van plan om het nog eens opnieuw te laten doen. In de tussentijd ben ik op eigen houtje begonnen met een voedingssupplement dat de schildklier ondersteunt. Misschien verstoort dat de test, dat is dan jammer, ik ben de vermoeidheid meer dan beu. Ik wil gewoon lekker werken en leven, niet van het kastje naar de muur gestuurd worden door huisartsen en specialisten.

Dank voor jouw onvoorwaardelijke reactie. Ik realiseer me dat ik een ontrouwe patient ben (geworden, inmiddels).
Vriendelijke groet,
Hilde

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Apr 10, 2008 12:42 pm

Hoi Hilde,

voedingssupplement dat de schildklier ondersteunt.
Daar moet je een beetje mee oppassen zolang je niet weet wat de oorzaak van een eventuele hypothyreoidie is. Jodium werkt bijvoorbeeld averechts als de oorzaak de ziekte van Hashimoto zou zijn.......


Misschien zou je naar een orthomoleculair werkende arts moeten gaan, dan heb je in één keer een goede diagnose en een goede behandeling als het om hypothyreoidie gaat.

Ik kan je Paul van Meerendonk in Utrecht (of Epe) en dr. Pekelharing in Nieuwegein aanbevelen.
Groetjes,Cora

hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

Berichtdoor hildegard » Do Apr 10, 2008 3:00 pm

Hoi Cora,

Hier in Zoetermeer zit de praktijk van Blaauw en Bronswijk, de directeuren van OrthoLinea. Zegt je dat wat?

Jodium zit er niet in mijn supplement, alleen selenium, mangaan, L-tyrosine, Ashwagandha en Guggul. Het is van Wellness resources.

Groeten, Hilde

Cora
Verslaafd aan het forum
Berichten: 925
Lid geworden op: Wo Okt 10, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Cora » Do Apr 10, 2008 3:52 pm

Hier in Zoetermeer zit de praktijk van Blaauw en Bronswijk, de directeuren van OrthoLinea. Zegt je dat wat?
Die ken ik goed: prima! Maar..... Jan is geen arts en van Bronswijk weet ik dat niet en dan kunnen zij bepaalde onderzoeken niet aanvragen en bepaalde geneesmiddelen zoals thyreoidum niet voorschrijven. Maar je kan altijd informeren.


Ik kan je Paul van Meerendonk in Utrecht (of Epe) en dr. Pekelharing in Nieuwegein aanbevelen.
Beide artsen zijn erg goed in behandeling van schildklierproblemen.
Groetjes,Cora

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9677
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Do Apr 10, 2008 9:41 pm

TSH en de bezinking waren goed.

wat was de waarde van de TSH?

Je kan PUBMED gebruiken om te toetsen of er Randomized Controlled Trial zijn gedaan met de stoffen in jouw schildklier preparaat

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez

gebruik het tab blat LIMITS om aan te geven dat je Randomized Controlled Trial wilt zien, verder werkt het als een zoekmachine, wel engelstalig

gebruik een zoekstring zoals: selenium hypothyroid
Groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

hildegard
Bekende op het forum
Berichten: 11
Lid geworden op: Di Mar 11, 2008 12:46 pm

Berichtdoor hildegard » Do Apr 10, 2008 11:08 pm

Dag Sue,

Ik ben m kwijt, maar hij was tegen het randje, weet ik nog. Als ik m vind dan laat ik het nog weten.


Terug naar “Jouw verhaal en discussie forum - gewichtstoename”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron