Orthomoleculair Gewichtsmanagement

26 januari en 9 februari 2013, Zoetermeer (VOL)

9 maart en 23 maart 2013, Soesterberg (VOL)

21 september en 5 oktober 2013, Soesterberg (nog 4 plaatsen)

U zou het toch heel raar staan te kijken als u bij de huisarts binnen kwam en de arts zei, nog voor u ging zitten: "U krijgt van mij een ontstekingsremmer", zonder eerst te onderzoeken wat er met u aan de hand is. Toch gebeurt dit al tientallen jaren bij de behandeling van overgewicht. Er wordt een dieet en een bewegingsadvies gegeven zonder rekening te houden met de mogelijke andere oorzaken van gewichtstoename.Maar hebt u er wel eens aan gedacht dat verschillende lichamelijke oorzaken succesvol afvallen in de weg kunnen staan? Op deze opleiding op HBO niveau leert u hoe u dit bij uw patiŽnt herkent en wat u daar aan kunt doen. U kunt een korte samenvatting van de slides die tijdens de nascholing worden gebruikt downloaden.

Wat doet u in uw praktijk?

Wat doet u als er iemand in uw praktijk binnen stapt met een sterk toegenomen gewicht. Gaat u dan ook calorieŽn tellen en inventariseren wat er zoal gegeten en bewogen wordt? Of probeert u te achterhalen of er bij uw patiŽnt misschien lichamelijke oorzaken spelen die succesvol afvallen in de weg kunnen staan? Want dat gebeurt vaker dan u misschien denkt. Wetenschappelijke studies laten zien dat bij meer dan 50% van de mensen met overgewicht lichamelijke stoornissen meespelen die gewichtstoename veroorzaken.

Opleiding orthomoleculair gewichtsmanagement

Dit gegeven vormt de basis van een geheel nieuwe opleiding die zich richt op het herkennen en behandelen van lichamelijke stoornissen die gewichtstoename veroorzaken en succesvol afvallen in de weg kunnen staan. De opleiding is gebaseerd op het boek ďSLIM Ė op uw juiste gewichtĒ en wordt gegeven door de auteur van dit boek, Cora de Fluiter.

Deze opleiding omvat een revolutionaire methode voor het behandelen van overgewicht. Hierbij wordt uitgelegd waarom gewichtstoename niet alleen met te veel eten en te weinig bewegen te maken heeft. Hoe u dit diagnosticeert en hoe u dit behandelt. Elk aspect van de opleiding wordt met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd.

Deze opleiding is bestemd voor

Iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan orthomoleculair werkende artsen en therapeuten maar ook aan: natuurgeneeskundigen, diŽtisten, gewichtsconsulenten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, adviseurs zorgverzekeraars, osteopaten, homeopaten, (electro)acupuncturisten, drogisten, apothekers, medisch specialisten, psychologen en psychotherapeuten.

Mocht u twijfelen of deze opleiding geschikt voor u is neem dan contact met ons op.

Direct aan de slag na de opleiding

HELP ik kan dan niet!
Laat ons via het contactformulier weten als je op deze datum niet kan. We plaatsen je dan op een wachtlijst. Je krijgt dan bericht als de volgende cursusdatum bekend is. Het opnemen op de wachtlijst is gratis.
 
Tijdens de opleiding is er ook aandacht voor de problematiek die u in uw praktijk rond overgewicht ervaart. Vanwege deze op uw praktijk gerichte aanpak zijn er maar maximaal 25 plaatsen beschikbaar. Door dit praktische karakter wordt u in staat gesteld om uw kennis op het gebied van de behandeling van overgewicht direct toe te passen.

LEES MEER OVER DEZE UNIEKE OPLEIDING

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus, een reader syllabus met achtergrond informatie, een digitale syllabus die u thuis kunt downloaden en een videopagina met in totaal meer dan 12 uur videomateriaal aan achtergrond informatie. Bekijk een voorbeeldvideo. Bovendien zijn er extra hulpmiddelen die het voor u mogelijk maken deze kennis gelijk in de praktijk toe te passen. U krijgt de beschikking over een intake programma waarmee u snel een inschatting kunt maken welke stoornissen bij uw patiŽnt gewichtstoename veroorzaken.

En tenslotte krijgt u van mij een lezing (herken de oorzaak van gewichtstoename) die u aan patiŽnten kunt geven. De lezing bestaat uit 38 slides. Download de introductie.

Lees de recensies over de SLIM methode

 • Lees de recensies van cursisten
 • Nederlandse Obesitas Vereniging: Dit boek zou wel eens de aftrap kunnen zijn voor een andere benadering van mensen met overgewicht, zodat we eindelijk eens afkomen van de volkswijsheid dat ieder pondje door het mondje gaat.
 • Lees ook de recensies van artsen

Diploma of certificaat van deelname

U kunt aan het einde van de 2e dag examen doen van 17.00 Ė 18.00 uur. Bij voldoende waardering krijgt u een diploma en kunt u gebruik maken van een vermelding op de website van ortholinea.nl. Doet u geen examen, dan krijgt u een certificaat van deelname bij aanwezigheid van deze twee dagen.

De kosten

De kosten voor de opleiding bedragen Ä 375,- inclusief syllabus, downloadmaterialenen, lunch, consumpties (vrijgesteld van BTW).

Aanmelden

U kunt zich via een van deze formulieren inschrijven:

Opleidingstijden: Eerste dag 09:00 - 18:00, tweede dag 09:00 - 18:00

De beschikbare opleidingsdata zijn

26 januari en 9 februari 2013, Zoetermeer (VOL)

9 maart en 23 maart 2013, Soesterberg (VOL)

21 september en 5 oktober 2013, Soesterberg (nog 4 plaatsen)

Accreditatie

Accreditatie is bij diverse beroepsverenigingen aangevraagd.
 • MBOG heeft geaccrediteerd met 12 studiepunten.
 • BATC heeft geaccrediteerd met 14 docentcontacturen.
 • NWP heeft geaccrediteerd met 6 natuurgeneeskundepunten.
 • FAGT heeft geaccrediteerd
 • KTNO heeft geaccrediteerd
 • VBAG heeft geaccrediteerd
 • VNT heeft geaccrediteerd
 • LVNG heeft geaccrediteerd

[Wijzingen onder voorbehoud]

_